Paljenje prve adventske svijeće

Posted: Prosinac 7, 2017 by dusakovacevic in Školski događaji

Nada, vjera, mir i ljubav!

Prosinac je, gdje god pogledaš i kreneš osjeća se neko posebno Božićno raspoloženje. U srcima ljudi vlada radost i mir. Treperava svjetla krase gradove i sela. Poslije drugog sata, nakon užine, jednu takvu treperavu iskricu, svijetlo malog Isusa, naša Vjeronaučna kreativna grupa donijela je i u našu školu. Izveli smo predstavu o četiri adventske svijeće: nada, mir, vjera i ljubav. Zbog čovjekovih slabosti i grijeha prve tri svijeće (mir, vjera, ljubav) su se ugasile, ali kako nada nikad ne umire, a nevino djetešce ne odustaje, snaga njegove ljubavi ponovo pali prve tri svijeće (mir, vjera, ljubav) kao osnove čovjekovog života donoseći ponovo mir, vjeru i ljubav. Taj plamičak nevinog djeteta, malog Isusa ovom predstavom donijeli smo i u našu školu. Nastup smo završili prekrasnom pjesmom Mije Dimšić „Kiša“ koja govori o tome da uvijek ima nade te da se ne prestajemo nadati i vjerovati, jer će na kraju ipak sve biti dobro. I tako su advent i nada došli u moju školu, nastanili se u učionicama, školskim hodnicima i srcima učenika gdje će dugo ostati živjeti.

Napisala: Marija Mušura 6.b

Advent

Advent, vrijeme pripreme za Božić i božićne blagdane, vrijeme paljenja adventskih svijeća, nestrpljivo očekujem taj važan dan. Ove nedjelje 3. prosinca, zapaljena je prva adventska svijeća i obasjala je moj topli dom i unijela duh Božića. Pripreme za advent počele su i u mojoj školi. Četiri svijeće na panou čekale su svoju prvu iskru svjetlosti i topline. U ponedjeljak svi smo se skupili oko njih i pomno promatrali što se događa. Vjeronaučni zbor pjevao je božićnu pjesmu, no prije toga bila je recitacija.Svi smo s radošću slušali i gledali taj prekrasan prizor. Nakon toga stavljen je prvi plamen na svijeću. počeo me polako obuzimati duh Božića.

Napisala: Dunja Gerl 8.b

 

Prva adventska nedjelja

Advent je vrijeme u kojem se pripremamo za najveći kešćanski blagdan Božić.Adventski vijenac tumači se kao znak Božje vjernosti zadanim obećanjima. Tri svijeće su znak pokore i obećanja kao pripreme Isusova dolaska, a četvrta svijeća se pali kao izraz radosti zbog Isusova rođenja. U školi smo zapalili prvu svijeću koja znači nadu, te smo recitirali i pjevali o nadi. Nadam se da će mi ona pomoći da uvijek živim u nadi.

Napisala: Leona Dodig 8.b

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s