OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MOČVARNIH STANIŠTA

Posted: Veljača 10, 2018 by dusakovacevic in Školski događaji

Dana 9. 2. 2018. godine učenici 6. a i 6. b razreda s koordinatoricom Eko škole Bilje Herijetom Dodik te učiteljima Teom Liović-Holas, Petrom Kajićem i tumačem/prevoditeljem Hrvatskog znakovnog jezika Belindom Ivoševac posjetili su Kopački rit povodom obilježavanja Međunarodnog dana močvarnih staništa.

U Kopački rit nas je vozio eko vlakić, a učenici su tamo prezentirali pripremljeni program. On se temeljio na trenutnom projektu „Četiri godišnja doba izvan zida učionice“. S obzirom na to da su djeca 16. 12. 2017. godine boravila u Kopačkom ritu i tamo obavila radni dio, ovaj puta smo samo prezentirali rezultate tog posjeta. Učenici su sami pripremili i prezentirali rezultate svojih istraživanja.

Pisali su  sastave i pjesme o Kopačkom ritu inspirirani čarobnom prirodom u vrlo tiho i mirno godišnje doba. Crtali su motive Kopačkog rita, mjerili temperaturu vode i povezali rezultate s mogućnostima preživljavanja nepovoljnih životnih uvjeta, slagali su slagalice, odgovarali na pitanja vezana za zimska obilježja u prirodi te fotografirali pojedine detalje i pravili prezentacije koju možete pogledati klikom na poveznicu  Kopački rit.

Kopački rit

 

Ujedno smo saslušali predavanje biologa Kopačkog rita o rezultatima ovogodišnjeg prebrojavanja ptica. Nakon predavanja uslijedio je mali domjenak te posjet interaktivnoj dvorani koja na vrlo interesantan i suvremeni način predstavlja živa bića močvarnog staništa. S obzirom na to da je ovo bio važan ekološki datum, sve su propratili mediji lokalnih i državnih sredstava informiranja.

This slideshow requires JavaScript.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s