2. LABUS sajam na FERIT-u Osijek(2018.)

Posted: Listopad 1, 2018 by dusakovacevic in Školski događaji

Slikovni rezultat za labus sajam 2018LABUS sajam je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima, ali i djeci vrtićkog uzrasta te ostalim zainteresiranim građanima.

 

Dana 20. rujna 2018. godine učenici 4.-ih i 8.-ih razreda u pratnji učiteljica Biljane Svrtan, Renate Lazar i Zdenke Ćutek posjetili su Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije u Osijeku.

Posjetili smo izložbene štandove i radionice ,,Labus“-a. Na raspolaganju su nam bile matematičke i fizičke mozgalice te razni pokusi iz fizike i elektrotehnike.

Izrađivali smo vulkane i DNA narukvice, rješavali matematičke zadatke, proučavali kako elektromagnet ovisi o naponu i jakosti struje, vidjeli smo kemijski učinak električne struje, tj. naučili kako se pokreću motori pomoću vode, proučavali optičke zakone, vidjeli pokuse koje možemo napraviti u kuhinji, vidjeli smo različite izume virtualne stvarnosti, kako printaju 3D printeri, sudjelovali u Lego radionicama, vidjeli i čuli samosvirajući vibrafon, kako funkcioniraju solarne ploče i još mnogo toga.

Ljubazni volonteri podijelili su nam CHIA jogurte i razne grickalice. Otišli smo kući zainteresirani za prirodoslovne znanosti.

Napisale: Helena Mandić i Ema Forjan, 8.a

This slideshow requires JavaScript.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s