LIK 2013.

Posted: 5 ožujka, 2013 by dusakovacevic in Školski događaji

Natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna

(LIK 2013.)

Učenici su imali zadatak načiniti odjevni predmet kombiniranjem raznih otpadnih materijala (bez dodatnog djelovanja  bojom) uz mogućnost kombiniranja s recikliranom starom odjećom i modnim  dodacima. Bilo je dozvoljeno krojiti, spajati i lijepiti materijale i oblike koristeći sva raspoloživa pomagala i alate (iglu i konac, konop, kožu i sl., spajalice, klamarice i dr.).
Osim izrade i osmišljavanja odjevnog predmeta  učenici su trebali  istraživati odnose likovnih elemenata na narodnoj nošnji ili narodnim običajima svoga kraja, te iste pokušati uklopiti u svoj odjevni predmet, npr. dukati načinjeni od korištenih cd-a itd…
Glavni cilj ovogodišnjeg natječaja bilo je razvijanje učenikove svijesti o važnosti očuvanja ekologije kroz iskoristivost otpadnih materijala u korist stvaranja  novih estetskih vrijednosti.
 

    Napisala nastavnica likovne kulture: Dubravka Kolčić, prof.

 

         Tema: EKO ETNO MODA (modni dizajn).
 
                                         Jutro je. Svi smo se uzbuđeno okupili u školi gdje nas je dočekala nastavnica iz likovnog. Ponijeli smo potreban materijal, bilo je tu svega: od vrećica za smeće, do svakakvih vrsta tkanina, vune, raznih vrpca i traka, čepova, konaca, cd-ova, gumba, špage, starih zavjesa, odjeće koju više ne nosimo…
Zadatak je bio napraviti odjevni predmet koji ima eko i etno obilježja, a za njegovu izradu treba koristiti reciklirane materijale.
Krenuli smo s radom. Uz puno truda, međusobne suradnje ali i šale nastali su zanimljivi odjevni predmeti. Neki su svoj odjevni predmet odlučili napraviti samo od vrećica a neki samo korištenjem tkanina, bilo je i odjevnih predmeta napravljenih spajanjem različitih materijala. Izradili smo haljine, hlače, neki su radili majice i prsluke. Sastajali smo se svaki dan po nekoliko školskih sati u vrijeme kada smo bili slobodni te smo napokon završili s radom.
Radove smo spremili  u kutije koje smo  sami izradili i poslali ih na natjecanje. Sada svi željno iščekujemo rezultate.
 
Nina Sauerborn, 7.b
Rezultat natjecanja

Obradovala nas je vijest koju smo primili 4. 3. 2013. da je na županijskom natjecanju prošao rad Tamare Pendić,5.b koji s još 14 radova iz naše županije ide u Zagreb.

Tamara Pendić, 5.raz.

Tamara Pendić, 5.raz.

            

 

Komentiraj